Kerekasztal beszélgetés Esterházy Lujza Sorskérdések margójára című kötetének megjelenése alkalmából 2015. február 11-én

Meghívó

A Kárpát-medencei Megbékélési Mozgalom 2015 február 11-én tartandó  Jean Monnet estére, amelyet a Méry Ratio Kiadóval közösen rendezünk. Szeretettel várjuk a Charta XXI aláíróit és minden érdeklődőt.

Program

  1. Surján László: Bevezető gondolatok
  2. Callmeyer Ferenc: Találkozás Esterházy Jánossal
  3. Kerekasztal beszélgetés Esterházy Lujza Sorskérdések margójára című kötetének megjelenése alkalmából
    Moderátor: Molnár Imre dr. Résztvevők: Filep Tamás Gusztáv, Németh Emma, Peczar Károly, Tamási Orosz János.
  4.  Kérdések, hozzászólások

 

Ezt követően mód nyílik a bemutatott kötet megvásárlására is.

Esterházy Lujza imája (1945-46)

Uram, irántad való szeretetből szívesen viselem el az otthon elvesztését: eng­esztelésképpen megszámlálhatatlan otthon elpusztításáért s könyörgés­képpen, hogy a lelkek eljussanak égi otthonukba, s itt a földön feléleszthessük a kioltott otthoni tűzhelyeket.

Uram, irántad való szeretetből szívesen viselem el vagyonunk elvesztését: eng­esztelésképpen a bűnökért, amelyeket anyagi javak kedvéért annyi ember elkö­vet, s könyörgésképpen, hogy az emberi szívek benned lássák legfőbb javukat, s Te megadd mindnyájuknak a mindennapi kenyeret.

Uram, irántad való szeretetből szívesen viselem el az üldözést, amely más nem­zetek részéről ér, engesztelésképpen a bűnökért, melyeket a nemzeti érdek nevében annyian elkövetnek, s könyörgésképpen, hogy az emberi szívek a Te törvényedhez igazítsák nemzetük szolgálatát, s így létrejöhessen a Te szíved szerinti béke. Amen.

 

Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Budapest Horánszky utca 20)

Időpont: 2015. február 11-én, délután 6 órakor.


A következő Jean Monnet est 2015 március 11-én lesz!

Méry Gábor                                      Surján László